
18-21 Aralık 2024 tarihlerinde Şile Belediyesi ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 24 ülkeden 140 şefin katılımıyla 2 bin yarışmacının eserlerinin değerlendirildiği 21. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivaline ilçemiz Gazi Mustafa Kemal Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi damga vurdu. Nilgün AYER, Özgenur SAVAŞAN ve Erhan KOLAK'ın danışmanlığında 10 öğrencimiz hazırladıkları görsel şölen niteliğindeki birbirinden lezzetli tabaklarla bireysel ve ekip kategorilerinde toplamda 16 Altın ve 3 Gümüş madalya ve en iyi ekip üyesi ödüllerini kazanarak bizleri gururlandırdı. Ayrıca, "En İyi Lise Ekibi" kategorisinde de şampiyonluk elde ederek tüm rakiplerini geride bıraktı.
Bireysel Madalyalarımız:
Balık Kategorisi:
İsmail Ateş - Altın Madalya
Mustafa Baran İçuz - Altın Madalya
Makarna Kategorisi:
Eslem Zehra Bayazıt - Gümüş Madalya
Eylül San - Gümüş Madalya
Ana Yemek Kategorisi:
Umut Ensar Kulbay - Altın Madalya
Kaan Kaçar - Altın Madalya
Tatlı Tabağı Kategorisi:
Eren Ortakçı - Altın Madalya
Buket Topuz - Altın Madalya
Emine Bülbül - Altın Madalya
Elif Ecrin Teker - Gümüş Madalya
Ekip Yarışmaları:
Üç ekibimiz de Altın Madalya kazandı!
1. Ekip:
Başlangıç Tabağı: İsmail Ateş
Ana Yemek Tabağı: Emine Bülbül
Tatlı Tabağı: Eslem Zehra Bayazıt
En İyi Ekip Üyesi: Umut Ensar Kulbay
2. Ekip:
Başlangıç Tabağı: Elif Ecrin Teker
Ana Yemek Tabağı: Mustafa Baran İçuz
Tatlı Tabağı: Eren Ortakçı
3. Ekip:
Başlangıç Tabağı: Buket Topuz
Ana Yemek Tabağı: Kaan Kaçar
Tatlı Tabağı: Eylül San
Bizler de yaptıkları bu özgün lezzetler ve sunumlarla hem ilçemizin hem de ilimizin gururu olan öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve idarecilerimizi tebrik ediyor, böylesine yetenekli öğrencilerimiz sayesinde gastronomi dünyasında daha nice başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyoruz.